Cancák

Mnohé encyklopedie mylně uvádějí, že je otcem Facebooku nějaký mladík z Ameriky. Ano i ne. Nebýt Henryho cancáku, nevznikla by jistě ani inspirace k jeho internetové podobě. Henry již počátkem šedesátých let minulého století vytváří první verzi světového fenoménu- cancák. Tento posel dobrých zpráv a archív informací, umožňující komunikaci mladých rebelů, je policií zabaven. Slouží jako důkazný materiál k usvědčení svobodomyslné mládeže z protistátní činnosti. Nikdy nebyl policií vydán zpět. Existuje podezření, že byl tajně prodán za železnou oponu, výměnou za jiné služby.

Druhý cancák z roku 1963 se také ztratil a zůstal léta pohřešován. Nicméně precizní práce archeologů na sběrném dvoře v Ondřejovicích byla zúročena jeho objevem až v roce 2014!

ZNOVUOBEVENÝ DRUHÝ CANCÁK

Díky tomuto důležitému archeologickému nálezu získávají odborníci nové impulsy. Budoucnost ukáže, zda se historie nebude muset přepisovat. Každopádně cancák, zaznamenávající aktivity jeho majitele Henryho, fotografie přátel a zajímavých událostí, budete moci v tématických odkazech sledovat na webovnici  nebo na cancáku mladším internetovém následníkovi jménem Facebook.

Opravdovým labužníkům chystá Henryho ve svém království překvapení. Ukázku originální vazby policií zabaveného prvního cancáku. Můžeme optimisticky doufat, že je jeho obsah doposud uložen v tajných archivech u nás či ve světě a není definitivně ztracen.

A co Henry vzkazuje Markovi Zuckerbergovi? „Marek je moc šikovný kluk. Jsem na něho pyšný. Natrefil, jako správný zlatokop, na zlatou žílu a peřeji mu to. Jen tak dále! Amerika mě vždycky táhla. Země splněných snů… Jednou se tam snad taky podívám.“